Pääsivu - Yleistä - Las Palmas - Playa del Ingles - Puerto Rico Puerto de Mogan    
         
Casa

Las Palmas de Gran Canaria

Las Palmas on Kanariansaarten itsehallintoalueen pääkaupunki yhdessä Santa Cruz de Tenerifen kanssa. Se on lisäksi Las Palmas nimisen maakunnan pääkaupunki sekä Kanariansaarten suurin kaupunki. Las Palmas sijaitsee Gran Canarian pohjoispuolella. Kaupungin väkiluku on 380 000 ja sen pinta-ala on noin 100 neliökilometriä. Las Palmas on Gran Canarian kaupallinen sekä historiallinen keskus ja sen satama on maailman vilkkaimpia.

Matkailijalle tämä elinvoimainen satamakaupunki tarjoaa sekä paikallista kulttuuria että kiehtovan kansainvälisen ilmapiirin. Kaupungin värikäs kanarialainen arkkitehtuuri on persoonallista ja kerrostaloja on piristetty pastellisävyin maalaamalla. Menneen ajan tunnelmaa voi kokea kaupungin vanhassa osassa Veguetassa, jossa jo Kristoffer Kolumbus aikanaan kulki. Sieltä löytyy vaikuttava goottilais-uusklassinen tuomiokirkko Catedral de Santa Ana. Vanhassakaupungissa sijaitsee myös Casa de Colon. Se rakennettiin alunperin 1400 luvulla saaren ensimmäisen kuvernöörin asunnoksi ja tarinat kertovat Kolumbuksen yöpyneen siellä. Casa de Colon toimii tänäpäivänä museona.

Catedral de Santa Ana

Las Palmasin vilkkain keskus on aukio Parque de Santa Catalina. Se on mitä loistavin paikka nauttia kuppi kahvia tai lasi viiniä. Kävelymatkan päässä sijaitsee kaupungin suurin uimaranta Playa de las Canteras. Se on noin 3 kilometriä pitkä kullankeltainen hiekkaranta, jota suojaa luonnon muodostama aallonmurtaja. Las Canteras on matkailijoiden suosima kansainvälinen alue. Läheltä löytyy kahdeksasta rakennuksesta koostuva tavaratalo El Corte Ingles. Tavaratalon valikoima on laaja mutta hintataso melko korkea. Shoppailijoille vinkiksi, että vanhankaupungin liikkeistä saattaa tehdä hyviä löytöjä. 

Copyright © 2014 grancanaria.suomalaisille.com | Yhteydenotot s